Reportage

REPORTAGE

Kurs Barn med hund

I höst har vi provat ett helt nytt kurskoncept, Barn med Hund, något som inte har funnits här tidigare.
Vi fick ett antal förfrågningar i somras, om det inte fanns något för barn, så vi bestämde oss att testa, säger en av kursledarna, Inger Danielsson. Och intresset var stort, kursen blev fulltecknad så snart den lades ut. 7 barn i åldern 8 till 14 år deltog, de flesta med sina egna hundar. Kursen var enbart för barnen, föräldrar fick hålla sig på avstånd, dels för att barnen skulle lära sig att själva hantera sin hund, dels för att flera av hundarna gärna ville springa till sina vuxna mattar/hussar när de fanns i närheten. Och barnen var jätteduktiga, alla lyckades över förväntan.
På frågan vad som var roligast tyckte barnen nog agility och rallylydnad. Och så det goda fikat i pausen, med festis och nygräddade bullar som sponsrats av ICA Supermarket Håsta och ICA Nära Forsa.

Tre kurstillfällen med olika teman ingick, första gången var temat vardagslydnad och rallylydnad. Andra gången tricks och cirkuskonster och tredje gången agility och den relativt nya hundsporten hoopers.

Ett nytt, jätteroligt kursupplägg, som nog kommer att upprepas igen till våren.

Information om kursen, och om våra andra kurser hittar du på hemsidan, https://hudiksvallskennelklubb.se/kurser, där du redan nu kan skicka in din intresseanmälan till vårens kurser!


Reportage från HT hittar du HÄR!