Utbildningar
Foto: Lotta Olsson

Freestyle    

Under våren 2009 kom vi skapligt igång med Freestyleträningen och den här gången fick vi hjälp av Sandra Jonsson. En tjej som vår kassör kännde som hållit på lite i ämnet och tävlar lite själv. Tyvärr blev hon långtidssjukskriven och träningen rann ur i sanden. Vi som tränade var Malin Sjöström, Lotta Olsson och Erika Lärka. Känns som om det är en stor bit kvar tills vi kan ha en egen freestylekurs. *ler*
 

Sandra visar program med sin hund Zantos.

Zantos

Zantos ler av förtjusning att träna freestyle med sin matte.

 

Freestyle
19-20 april 2008 hade vi utbildning i Freestyle på klubben. Kursledare var Annelie Sjölander Wikström. Vi var ett litet gäng som gick på det och utbildade oss i regler och hur man genomför en tävling. Vi fick själva sätta ihop ett litet program i slutet av helgen för att sätta våra kunskaper på prov. Momenten som ingår kan tolkas som cirkuskonster och rörelser till musik som passar. Vi fick se hur man med små hjälper kan få en hund att gå i skänkelvikningar. Allt tränas med klickerträning. En jätterolig helg med massor med träning och lite teori!
 

Vår utbildare Annelie

Malin och Utzi försöker lära sig hoppa över armen.

Annelie visar när en hund går bakåt på två ben.

En target platta är bra att ha i Frestyleträningen.

Kicki övar...

 

Rallylydnad

13 januari 2008 hade vi på klubben en endagsutbildning i Rallylydnad. Vi hade bjudit in Nils Bergström från Tierp. Vi bjöd även in Söderhamns kennelklubb att deltaga.  Vi gick igenom regler och skyltar och fick sedan ut och träna själva. Vi konstaterade raskt att kruxet är att lära sig och tolka skyltarna rätt. Bara vi fixar det så löser nog sig det andra också. Vi tränar lite ibland och hoppas på en fortsättningsutbildning framöver.
 

Nils och en deltagare från Söderhamns kk.

Gänget som gick utbildningen.

 

IMMI – Instruktörsutbildning

28 december 2006 blev Anna-Lena Frövall, Elisabeth Hånell, Malin Sjöström och Lotta Olsson klara och godkända IMMI – instruktörer. En kurs som blanda annat innehöll: Metodik, Pedagogik, Friskvård, Etologi, Inlärning hos hund, Aktivering, specialarbete m.m.
 

Vår utbildare var Eva Bryntse från Segersta.
 

2004

Vi började på hösten 2004 med en veterinärdag med information om vaccinationer och smärta hos hund m.m. Under hösten hade vi en upptaktsträff, en klickerhelg i Söderhamn som innehöll inlärning, avträning och problemlösning med våra egna hundar, en helg med inlärningspsykologi, hundspråk och raskunskap samt information från IMMI:s ordförande.
 

2005

Året började intensivt med flera träffar. Först ut var det planering av den gemensamma valpkursen vi skulle ha under våren.  En helg ägnades åt stress och aktivering som var mycket intressant. En träff som handlade om stabilitet och ledarskap. Vi fick vara med när hon utredde en problem hund som var mycket intressant och lärorikt. En dag gick åt att lära oss hundspråk, vi fick studera en valpkull hos Eva.

 

16-17 april hade vi hundpsykologen Carina Persson från Hundens Hus i Stockholm. En mycket givande helg med massor med klickerträning som var just då ett nytt koncept för oss här uppe i Hudiksvall.

 

Under hösten hade vi den gemensamma hundkursen ute på klubben då fick vi lära oss att tala inför grupp, hur man utarbetar ett kursmaterial m.m. Kursen förflöt bra och uppskattades mycket av våra deltagare som hade en hög närvaro.

 

Årets sista kursträff avslutades med en mysig tacokväll i våran klubbstuga.

 

2006

Vi hade under våren en träff om ledarskapsutveckling samt en helg då vi pysslade med kursuppläggning och vi fick många tips om olika kurser som vi kan ha på klubben. Kul med nya idéer och synvinklar. Under hösten hade vi våra egna examenskurser då Eva gjorde oanmälda besök och vi fick då inte använda oss av våra assistenter utan fick ha detta tillfälle själva. Sen hade vi bara våra specialarbeten kvar. (Lotta – Hundvård, Anna-Lena – Aktivering & Stress, Malin – Näringslära och Elisabeth – Hudiksvalls smådjursmottagning). Vi klarade oss med glans!
 

Mingel i Immi utbildningen.

Åhörare och Eva som bedömer oss på vår examen.

Vår utbildare Eva Bryntse.

Malin på sitt examensprov.