Föreläsningar

2010

Fredrik Steen

Måndagen 17 januari 2011 hade vi glädjen att få höra Hundcoachen Fredrik Steen föreläsa om Ledarskap och kommunikation med din hund. Förläsningen hölls i Höglidens fina lokal. Publikintresset var stort ca 200 kom för att lyssna.

Fredrik visade vad viktigt det är med kroppsspråket när du kommunicerar med din hund. För att visa detta föreläste han inte bara med sin röst utan använde hela sin kropp.

Till Fredriks program på TV fick de den första säsongen över 16 000 ansökningar från hundägare som ville ha hjälp. De vanligaste problemen var 1) Hundmöten 2) Dra i koppel 3) Skäller vid ytterdörren

Även publiken gavs tillfälle till att ställa frågor som Fredrik. Vissa frågor fick Fredrik fundera lite extra på. Fredrik engagerade publiken på ett både lärorikt och underhållande sätt.

Publiken fick många tillfällen till skratt då man kände igen sig i hans beskrivningar från hundvärden. Att det var en mycket uppskattad föreläsning gick inte att ta miste på.

2009

Eva Bodfäldt

Fredag 25 sept 2009 var Eva Bodfäldt i Forsa.

Eva är hundkonsult med inriktning mot inlärningspsykologi och samspelet mellan hund och människa.

Hon är bland annat utbildad hundpsykolog genom Anders Hallgren och hon har även gått en fördjupningsutbildning i operant inlärning hos Bob Bailey, en av de mest framstående inom området i USA.

Hennes motto är Empati-Vänskap-Ansvar

Föredraget handlade om hur man får en bra kommunikation med sin hund.

Hon pratade om kommunikationens fyra grundpelare: följsamhet, lek, passivitet/ hantering och inlärning.

Hon betonade det viktiga av att lära sin hund att vara passiv. Vi människor använder vår röst alldeles för mycket i inlärningssammanhang vilket ofta förstör inlärningen.